Sójové řízky v sýrovo-vaječném těstíčku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks vejce
chléb
drcený pepř
olivový olej na smažení
1 kostka zeleninový bujón
100 g sójové plátky
100 - 150 g hrubě strouhaný eidam
dresink
koření grilovaný sýr
pórek nebo cibule

Postup přípravy receptu

  1. Sójové plátky uvaříme podle návodu na obalu - vhodíme je do horké vody s kostkou zeleninového bujónu a vaříme do změknutí asi 15 - 20 minut. Sójové plátky scedíme, necháme okapat a mírně z nich vymačkáme šťávu

  2. Během vaření sóji si připravíme směs na obalování. Celá vejce vyšleháme s nahrubo nastrouhaným eidamem, jen trošku osolíme a přidáme čerstvě nadrcený barevný pepř

  3. Každý sójový plátek posypeme kořením na grilovaný sýr a z obou stran obalíme v těstíčku. Obalujeme po jednom plátku, který hned vhodíme do rozpáleného oleje. Necháme zatáhnout a obrátíme. Chce to získat při smažení trochu fígl, aby se nám vejce netrhalo a sýr příliš neroztápěl. Osmažíme z obou stran dozlatova a takto postupujeme se všemi čtyřmi plátky

  4. Sójové řízky podáváme jako hlavní chod s bramborovou kaší nebo klasicky vařenými brambory. Ale můžeme je také rozkrájet na poloviny a podávat na krajíci chleba s hořčicí, dresinkem apod. Sypeme čerstvě nakrájenou cibulí či pórkem. Takto můžeme sójové řízky v sýrovo-vaječném těstíčku podávat i jako studenou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!