Soljanka po Gruzínsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 2 dl vývar 2 ks cibule 2 lžíce rajčatový protlak 2 ks sterilovaná okurka 0.5 kg hovězí plec 3 dl bílé přírodní víno podle potřeby olej sůl podle chuti sekaná petrželka
Postup Soljanka po Gruzínsku recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky. Cibulku a česnek oloupeme Cibulku nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Okurky nakrájíme na kolečka.
Na pánvi rozpálíme olej a maso orestujeme. Přidáme nakrájenou cibulku, promícháme, zmírníme oheň a zakryjeme pokličkou.
Když maso pustí vlastní šťávu přidáme nakrájené okurky, protlak, stroužek utřeného česneku, osolíme, podlijeme vývarem a vínem a soljanku dusíme doměkka.
Při podávání sypeme soljanku po Gruzínsku usekanou petrželkou. Jako přílohu volíme bílé pečivo nebo těstoviny.