Solnohradské sladké halušky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
30 g máslo
1 dl mléko
60 g cukr krupice
30 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Máslo rozpustíme.

  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj cukr. Do sněhu lehce vmícháme žloutky s prosátou moukou.

  3. Malý plech vymastíme máslem, nalijeme mléko a necháme jej roztéct po celém plechu. Připravené těsto nalijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pomalu pečeme.

  4. Z upečeného těsta lžící odkrajujeme halušky, které podáváme s kompotem nebo přelité ovocnou šťávou. Solnohradské sladké halušky podáváme nejlépe teplé. Halušky jsou vynikající i sypané praženou strouhankou a cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy