Solnohradský moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g cukr
4 vejce
moučkový cukr
2 lžíce hladká mouka
0 tyčky vanilky
30 g máslo na formu

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky oddělíme od bílků, vanilkový lusk vyškrábneme a smícháme s cukrem. Plochou formu vymaštěnou máslem zahřejeme v troubě.

  2. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu přisypeme cukr a šleháme do tuha. Opatrně vmícháme mouku a žloutky.

  3. Těsto hbitě promícháme metličkou kruhovými pohyby od krajů mísy.

  4. Stěrkou vytvarujeme těsto při nalévání do 4 velkých noků. Formu vložíme doprostřed předehřáté trouby a pečeme, až povrch těsta zrůžoví. Moučník zkontrolujeme poprvé po 3 min. pečení. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy