Špageťák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 2 ks cibule 1 dl kečup 4 porce špagety 400 g vepřová plec 200 g mražený hrášek 1 lžíce mletá sladká paprika podle chuti sůl na ozdobu 80 g sýr sekaná petrželka
Postup Špageťák recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli. Přidáme maso a osmahneme, zasypeme paprikou, promícháme, podlijeme vřelou vodou a osolíme. Za občasného podlévání dusíme skoro doměkka. Přidáme hrášek, kečup a dovaříme. Nakonec směs smícháme s uvařenými špagetami.
Špageťák rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem s posekanou petrželkou. Ihned podáváme.