Špagetová fritáta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 špetky sůl
3 ks vejce
2 lžíce máslo
0 šálků šunka
1 ks cibule
250 g špagety
0 šálků mozzarella
1 špetka pepř
2 lžíce olivový olej
0 konzerv krájená rajčata
0 šálků strouhaný parmazán
2 lžíce sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu. Po uvaření je promícháme s 1 lžící másla, petrželkou a strouhaným parmazánem. Šunku a mozzarellu nakrájíme na kostičky a odebereme potřebné množství.

  2. Na pánvi usmažíme na olivovém oleji dotmava cibuli. Přidáme scezená rajčata a sůl. Dusíme asi 20 minut a odstavíme. Jakmile rajčata vychladnou, vmícháme mozzarellu a šunku. Pokud máme moc oleje na pánvi, tak pánev nahneme a lžící přebytečný olej odstraníme.

  3. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme špagety, trochu soli, opepříme a promícháme. Na novou pánev dáme 1 lžíci másla. Jakmile se rozehřeje, dáme do pánve polovinu směsi špaget a vajec. Rovnoměrně rozetřeme po dně, přidáme směs rajčat, šunky a mozzarelly, znovu rovnoměrně rozetřeme a překryjeme zbytkem směsi ze špaget a vajec. Smažíme na mírném plameni asi 3 minuty. Mezitím rozehřejeme v troubě gril. Po 3 minutách dáme pánev do trouby pod gril a vypečeme zlatavou krustu.

  4. Špagetovou fritátu ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!