Srdíčkové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička máslo
1 ks cibule
1 ks mrkev
25 dkg žampiony
0 lžic mletá paprika
10 dkg mražený hrášek
250 ml drůbeží vývar
35 dkg kulatozrnná rýže
40 dkg kuřecí srdíčka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky. Větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí srdíčka uvaříme a nakrájíme na plátky.

  2. V kastrolu rozpustíme olej s máslem a zpěníme cibuli. Přidáme nakrájené žampiony a mrkev. Necháme osmažit, přisypeme vařená srdíčka, mletou papriku a rýži. Mícháme, až se rýže obalí tukem a zesklovatí. Potom podlijeme částí vývaru, osolíme, opepříme a za mírného varu necháme vývar vyvářet, případně doléváme vývar, až je rýže měkká, krémovitá, ale ne rozvařená. Nakonec vmícháme mražený hrášek.

  3. Srdíčkové rizoto podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy