Srdíčkové rizoto recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička máslo 1 ks cibule 1 ks mrkev 25 dkg žampiony 0 lžic mletá paprika 10 dkg mražený hrášek 250 ml drůbeží vývar 35 dkg kulatozrnná rýže 40 dkg kuřecí srdíčka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Srdíčkové rizoto recept
Postup přípravy receptu
-
Menší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky. Větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí srdíčka uvaříme a nakrájíme na plátky.
V kastrolu rozpustíme olej s máslem a zpěníme cibuli. Přidáme nakrájené žampiony a mrkev. Necháme osmažit, přisypeme vařená srdíčka, mletou papriku a rýži. Mícháme, až se rýže obalí tukem a zesklovatí. Potom podlijeme částí vývaru, osolíme, opepříme a za mírného varu necháme vývar vyvářet, případně doléváme vývar, až je rýže měkká, krémovitá, ale ne rozvařená. Nakonec vmícháme mražený hrášek.
Srdíčkové rizoto podáváme jako chutný hlavní chod.