Starodávná vepřová krkovička recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 3 lžíce sádlo 1 ks středně velká cibule 1 dl světlé pivo 400 g krkovička bez kosti podle chuti sůl čerstvý zázvor směs čerstvých bylinek
Postup Starodávná vepřová krkovička recept
Postup přípravy receptu
-
Vykostěnou vepřovou krkovičku nakrájíme na kostky a dáme je do misky. Přidáme najemno posekané bylinky, osolíme, přisypeme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, prolisovaný česnek a všechno zalijeme pivem. Dáme do chladničky odležet na 2 - 4 hodiny.
Rozehřejeme sádlo a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě doměkka.
Starodávnou vepřovou krkovičku podáváme s pečenými nebo uvařenými bramborami.