Starodávná vepřová krkovička recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
3 lžíce sádlo
1 ks středně velká cibule
1 dl světlé pivo
400 g krkovička bez kosti
podle chuti
sůl
čerstvý zázvor
směs čerstvých bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěnou vepřovou krkovičku nakrájíme na kostky a dáme je do misky. Přidáme najemno posekané bylinky, osolíme, přisypeme nadrobno nakrájený čerstvý zázvor, prolisovaný česnek a všechno zalijeme pivem. Dáme do chladničky odležet na 2 - 4 hodiny.

  2. Rozehřejeme sádlo a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě doměkka.

  3. Starodávnou vepřovou krkovičku podáváme s pečenými nebo uvařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy