Štědrá zeleninová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 ks petržel
1 ks květák
1 ks kedlubna
200 g zelený hrášek
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
petrželová nať
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky. Mrkev, petržel a kedlubnu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu umyjeme a necháme důkladně odkapat a trochu oschnout.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavíme, přimícháme mletou papriku a opět dáme na oheň. Potom přidáme rozebraný květák, hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedlubnu, přikryjeme a dusíme. Zalijeme masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

  3. Štědrou zeleninovou polévku podáváme ozdobenou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy