Štědrá zeleninová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks petržel 1 ks květák 1 ks kedlubna 200 g zelený hrášek podle potřeby olej podle chuti sůl petrželová nať mletá sladká paprika
Postup Štědrá zeleninová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky. Mrkev, petržel a kedlubnu očistíme a nakrájíme na kousky. Zeleninu umyjeme a necháme důkladně odkapat a trochu oschnout.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, odstavíme, přimícháme mletou papriku a opět dáme na oheň. Potom přidáme rozebraný květák, hrášek, nakrájenou mrkev, petržel a kedlubnu, přikryjeme a dusíme. Zalijeme masovým vývarem nebo vodou, osolíme a uvaříme doměkka.
Štědrou zeleninovou polévku podáváme ozdobenou petrželovou natí.