Stifado recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej sůl 3 ks hřebíček 2 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 100 ml červené víno 10 ks cibulka 500 g hovězí maso 3 kuličky černý pepř 2 lžíce červený vinný ocet 1 ks celá skořice mletý černý pepř 1 plechovka loupaná rajčata
Postup Stifado recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky a naložíme je do marinády z červeného vína, octa, kuliček pepře, hřebíčku, nového koření, bobkového listu, skořice, plátku česneku, soli a pepře. Necháme marinovat šest hodin nebo přes noc.
Cibulky oloupeme, maso vyjmeme z marinády.
V nádobě rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibulky asi 5 minut, vyjmeme je a na tuku osmahneme kostky masa. Přidáme cibulky, marinádu, nasekaná rajčata z plechovky a dolijeme vodou tak, aby bylo maso a cibulky zakryté. Přikryjeme víkem a pečeme asi 1,5 hodiny.
Stifado podáváme s rýží nebo opečeným bramborem.