Štipské koláče se sušeným masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 200 g sádlo 30 g droždí 1 kg polohrubá mouka mletá paprika 400 g sušené vepřové maso
Postup Štipské koláče se sušeným masem recept
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě si rozpustíme droždí, smícháme je s osolenou moukou a vodou, vypracujeme středně měkké těsto a necháme vykynout.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 části. Vytvoříme z nich kuslaté koláče a rozložíme je na vymaštěný plech - můžete klidně na pečící papír.
Sušené maso rozkrájíme na drobné kousky a koláče jimi posypeme po celé ploše. Okraje těsta stočíme nahoru. Na maso poklademe kousíčky sádla a jemně opaprikujeme.
Plech vložíme do předehřáté trouby a koláče pečeme zprudka zhruba při 250 stupních. Když jsou koláče napůl upečené, nalijeme na každý jedno rozšlehané vejce a dopečeme je. Podáváme teplé.