Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- šalvěj 12 ks vepřová klobása podle chuti sůl mletý pepř příloha 100 g máslo 800 g brambory 2 lžíce smetanový křen omáčka 1 dl voda 2 ks pórek 5 snítek šalvěj olivový olej 1 kostka kuřecí vývar 1 lžíce hladká mouka 200 ml cider
Postup Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Stočenou klobásu do kateřinského kola propíchnutou špejlemi vložíme na plech na pečící papír a do mezer mezi klobásami vložíme pár lístků šalvěje.
Klobásu vložíme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme cca 10 minut. Poté klobásu otočíme a opět dáme do trouby na dalších cca 10 minut.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Menší pórky podélně rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Pórek vhodíme na pánev, zacákáme olivovým olejem, přilijeme deci horké vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme na středním žáru dusit.
Lístky šalvěje nasekáme a přihodíme do pórkové omáčky spolu s rozdrobenou kostkou vývaru a vrchovatou lžící hladké mouky. Promícháme, zalijeme ciderem a necháme zhoustnout. Brambory slijeme a společně s máslem a křenem rozmačkáme. Upečenou klobásu vyndáme a můžeme servírovat.
Stočenou klobásu podáváme s křenovými brambory a pórkovou omáčkou jako chuťově vynikající hlavní chod.