Stočená klobása, křenové brambory a pórková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

šalvěj
12 ks vepřová klobása
podle chuti
sůl
mletý pepř
příloha
100 g máslo
800 g brambory
2 lžíce smetanový křen
omáčka
1 dl voda
2 ks pórek
5 snítek šalvěj
olivový olej
1 kostka kuřecí vývar
1 lžíce hladká mouka
200 ml cider

Postup přípravy receptu

  1. Stočenou klobásu do kateřinského kola propíchnutou špejlemi vložíme na plech na pečící papír a do mezer mezi klobásami vložíme pár lístků šalvěje.

  2. Klobásu vložíme do trouby předehřáté na 240 °C a pečeme cca 10 minut. Poté klobásu otočíme a opět dáme do trouby na dalších cca 10 minut.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody. Menší pórky podélně rozpůlíme, omyjeme a nakrájíme na proužky asi 1 cm široké. Pórek vhodíme na pánev, zacákáme olivovým olejem, přilijeme deci horké vody, osolíme a opepříme. Přikryjeme pokličkou a necháme na středním žáru dusit.

  4. Lístky šalvěje nasekáme a přihodíme do pórkové omáčky spolu s rozdrobenou kostkou vývaru a vrchovatou lžící hladké mouky. Promícháme, zalijeme ciderem a necháme zhoustnout. Brambory slijeme a společně s máslem a křenem rozmačkáme. Upečenou klobásu vyndáme a můžeme servírovat.

  5. Stočenou klobásu podáváme s křenovými brambory a pórkovou omáčkou jako chuťově vynikající hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy