Strýcova zelnica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
1 ks cibule
2-3 lžíce sádlo
1 l voda
2 ks klobása
mletý pepř
1-2 lžíce hladká mouka
drcený kmín
50 g uzená slanina
400 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kysané zelí překrájíme na menší kousky a zalijeme horkou vodou. Přidáme sůl, pepř a kmín. Povaříme, až je zelí napůl měkké.

  2. Na másle osmahneme cibuli, poprášíme moukou, osmahneme a přidáme k zelí.

  3. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory a v polévce je uvaříme doměkka. Rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme kolečka klobásy a vložíme do polévky. Spolu už jen krátce povaříme. Podle chuti strýcovu zelnicu osolíme.

  4. Strýcovu zelnicu podáváme s čerstvým pečivem, nejlépe chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy