Studená bylinková omáčka se sýrem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
mléko
tymián
oregano
saturejka
1 špetka chilli koření
50 g balkánský sýr
3 lžičky strouhaný křen
80 g eidam (45%)
smetanový bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Ingredience si připravíme předem - sýry nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. V misce smícháme jogurt, strouhaný eidam a balkánský sýr, přidáme křen, prolisovaný česnek a podle potřeby zředíme mlékem. Ochutíme kořením - použijeme tymián, saturejku, oregano a špetku chilli koření. Důkladně promícháme. Podle chuti přisolíme, ale spíše nebude potřeba, balkánský sýr je dost slaný

  3. Studenou bylinkovou omáčku se sýrem dáme alespoň na hodinu vychladit a podáváme ji s pečivem a čerstvou zeleninou. Můžeme ji použít i k ochucení těstovin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!