Studená bylinková omáčka se sýrem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek mléko tymián oregano saturejka 1 špetka chilli koření 50 g balkánský sýr 3 lžičky strouhaný křen 80 g eidam (45%) smetanový bílý jogurt
Postup Studená bylinková omáčka se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Ingredience si připravíme předem - sýry nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme
V misce smícháme jogurt, strouhaný eidam a balkánský sýr, přidáme křen, prolisovaný česnek a podle potřeby zředíme mlékem. Ochutíme kořením - použijeme tymián, saturejku, oregano a špetku chilli koření. Důkladně promícháme. Podle chuti přisolíme, ale spíše nebude potřeba, balkánský sýr je dost slaný
Studenou bylinkovou omáčku se sýrem dáme alespoň na hodinu vychladit a podáváme ji s pečivem a čerstvou zeleninou. Můžeme ji použít i k ochucení těstovin.