Sulc - huspenina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 listy bobkový list 4 ks velká cibule 1 ks vepřové koleno 4 ks vepřové nožky podle chuti 1 lžička sůl ocet 1 lžička mletý černý pepř
Postup Sulc - huspenina recept
Postup přípravy receptu
-
Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.
Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.
Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.