Šumavské vepřové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby sůl máslo brambory cibule rohlík hrubá mouka vepřový bůček kysané zelí
Postup Šumavské vepřové recept
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme kysané zelí, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli. Doprostřed toho dáme zelí, bůček a ještě asi 10 cm vrstvu zelí. Podlijeme vodou a dáme vařit asi na 1 hodinu.
Syrové brambory očistíme, nastrouháme je do mísy (necháme v ní i šťávu z brambor). Přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Brambory a rohlíky by měly být v poměru 1:1. Promícháme a zahustíme hrubou moukou, aby těsto bylo tuhé a vypracujeme si podlouhlé knedlíky. Vaříme je asi 20 minut.
Šumavské vepřové podáváme s domácím bramborovým knedlíkem.