Šumavské závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
1 ks cibule
4 lžíce plnotučná hořčice
0.5 l hovězí vývar
10 dkg poličan
10 dkg nakládané houby
2 ks sladkokyselé okurky
60 dkg zadní hovězí maso
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
smetana
mletý černý pepř
na potření
1 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájíme salám, menší okurky, scezené houby (ne žampiony), dobře promícháme a společně s vejcem osmažíme. Dochutíme solí a pepřem, prolisovaným česnekem a hořčicí. Vznikne náplň o konzistence vlašského salátu.

  2. Hovězí zadní nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách, horní stranu potřeme hořčicí. Na plátky naneseme náplň, srolujeme a ovážeme nití.

  3. Zabalené závitky orestujeme na oleji společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Takto připravené závitky přendáme i s osmaženou cibulkou do tlakového hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření a vychladnutí vyjmeme z tlakového hrnce a odstraníme nitě.

  4. Přes síto propasírujeme obsah tlakového hrnce, z něhož jsme vyjmuli závitky. Do sosu přidáme smetanu, popř. zahustíme hladkou moukou. Do omáčky vložíme šumavské závitky a společně prohřejeme. Pro vylepšení chuti omáčky orestujeme zbytek hub a přidáme k masu.

  5. Šumavské závitky podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy