Šumavské závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 ks vejce 1 ks cibule 4 lžíce plnotučná hořčice 0.5 l hovězí vývar 10 dkg poličan 10 dkg nakládané houby 2 ks sladkokyselé okurky 60 dkg zadní hovězí maso podle potřeby olej hladká mouka podle chuti sůl smetana mletý černý pepř na potření 1 lžíce hořčice
Postup Šumavské závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Nadrobno nakrájíme salám, menší okurky, scezené houby (ne žampiony), dobře promícháme a společně s vejcem osmažíme. Dochutíme solí a pepřem, prolisovaným česnekem a hořčicí. Vznikne náplň o konzistence vlašského salátu.
Hovězí zadní nakrájíme na 4 plátky, naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách, horní stranu potřeme hořčicí. Na plátky naneseme náplň, srolujeme a ovážeme nití.
Zabalené závitky orestujeme na oleji společně s nadrobno nakrájenou cibulí. Takto připravené závitky přendáme i s osmaženou cibulkou do tlakového hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme cca 40 minut. Po uvaření a vychladnutí vyjmeme z tlakového hrnce a odstraníme nitě.
Přes síto propasírujeme obsah tlakového hrnce, z něhož jsme vyjmuli závitky. Do sosu přidáme smetanu, popř. zahustíme hladkou moukou. Do omáčky vložíme šumavské závitky a společně prohřejeme. Pro vylepšení chuti omáčky orestujeme zbytek hub a přidáme k masu.
Šumavské závitky podáváme s houskovým knedlíkem.