Šurimajzl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
200 g ječné kroupy
250 g barevné fazole
podle chuti
sůl
500 g uzené maso
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka. Uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Pak maso nakrájíme na plátky.

  2. Středně velké kroupy rovněž uvaříme doměkka a propláchneme je studenou vodou. Fazole promícháme s okapanými kroupami a podle chuti osolíme. Na sádle usmažíme na kroužky nakrájenou cibuli.

  3. Fazole s kroupami rozdělíme na talíře, obložíme plátky masa a poléváme usmaženou cibulí se sádlem.

  4. Šurimajzl podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem. Šurimajzl je dost vydatný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy