Svačinová gulášová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks brambory
1 plechovka hovězí maso ve vlastní šťávě
podle chuti
česnek
sůl
majoránka
mletá sladká paprika
podle potřeby
mouka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Malou konzervu hovězího masa ve vlastní šťávě otevřeme a maso nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. V hrnci na tuku osmahneme cibuli a přidáme hovězí maso. Orestujeme, přisypeme mouku, necháme zpěnit do světle hněda a stáhneme z ohně. Potom přidáme mletou papriku, brambory, zalijeme vodou, přidáme šťávu z konzervy a necháme vařit. Svačinovou gulášovou polévku dochutíme polévkovým kořením, česnekem, majoránkou, pepřem a solí.

  3. Svačinovou gulášovou polévku podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy