Svítkové lívanečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

špetka sůl
2 ks vejce
500 ml mléko
50 g máslo na smažení
asi 200 g polohrubá mouka
1 lžička kypřící prášek
na ozdobu
skořice
cukr moučka
na potření
povidla

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme. Oddělíme žloutky a bílky. Do části mouky vmícháme kypřící prášek.

  2. Všechny ingredience kromě bílků pečlivě smícháme, aby se netvořily hrudky. Mělo by vzniknout hladké vláčné těsto, asi jako na kapání. Pokud není dostatečně husté, přidáme ještě trochu mouky.

  3. Nakonec ušleháme z bílků tuhý sníh, který lehce vmícháme do těstíčka.

  4. Na rozpálené pánvi tvoříme malé placičky asi jako dlaň (můžeme použít i lívanečník). Smažíme na másle po obou stranách.

  5. Lívanečky můžeme sypat samotným moučkovým cukrem nebo smíchaným se skořicí. Můžeme i mazat povidly nebo marmeládou.

  6. Svítkové lívanečky podáváme vždy čerstvé, ohřívané už nikdy nejsou tak dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy