Sýrovo-okurková omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžíce máslo 2-3 snítky kopr 50 g gorgonzola 50 g zakysaná smetana 1 ks salátová okurka 1-2 lžíce jáhlová mouka 200 g brie podle chuti pepř
Postup Sýrovo-okurková omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kopr omyjeme a najemno nasekáme. Z obou sýrů odkrojíme tvrdší okraj a nastrouháme. Zbytek sýru nakrájíme na kostky.
Proužky okurek podusíme na másle. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme asi 3 minuty povařit. Přidáme sýr a necháme ho v omáčce rozpustit. Jáhlovou mouku vmícháme do omáčky a necháme povařit. Můžeme nahradit světlou jíškou nebo moukou smíchanou s vodou. Sýrovo-okurkovou omáčku ochutíme špetkou soli, pepřem a koprem.
Sýrovo-okurkovou omáčku podáváme k bramborám, těstovinám nebo vařeným obilovinám.