Sýrovo-okurková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce máslo
2-3 snítky kopr
50 g gorgonzola
50 g zakysaná smetana
1 ks salátová okurka
1-2 lžíce jáhlová mouka
200 g brie
podle chuti
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Okurku omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Kopr omyjeme a najemno nasekáme. Z obou sýrů odkrojíme tvrdší okraj a nastrouháme. Zbytek sýru nakrájíme na kostky.

  2. Proužky okurek podusíme na másle. Vmícháme zakysanou smetanu a necháme asi 3 minuty povařit. Přidáme sýr a necháme ho v omáčce rozpustit. Jáhlovou mouku vmícháme do omáčky a necháme povařit. Můžeme nahradit světlou jíškou nebo moukou smíchanou s vodou. Sýrovo-okurkovou omáčku ochutíme špetkou soli, pepřem a koprem.

  3. Sýrovo-okurkovou omáčku podáváme k bramborám, těstovinám nebo vařeným obilovinám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy