Tajemná kolínka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby žloutek koňak griotka maraskino curacao vanilkový likér zelená chartreuska
Postup Tajemná kolínka recept
Postup přípravy receptu
-
Kolínko sv. Floriána
Do vychlazeného poháru nalijeme do dvou třetin griotku a na ni zlehka vyklepneme žloutek.
Italské kolínko
Do vychlazeného poháru nalijeme do dvou třetin vanilkový likér, na něj opatrně položíme žloutek a navrch nalijeme třetinu maraskina (jemný višňový likér).
Pousse-cafés Francais
Do vychlazeného poháru nalijeme čtvrtinu maraskina, čtvrtinu curacaa, čtvrtinu zelené chartreusky (bylinný jemně kořeněný sladký likér) a nakonec čtvrtinu koňaku.
Vždy postupujeme velice opatrně, abychom nápoj nepromíchali. Nápoj podáváme s brčkem a záleží jen na nás, kterou vrstvu nápoje budeme "usrkávat".
Pohár na kolínka (pousse-cafés) je velice úzký, nízký, nahoru se rozšiřující a obvykle nemívá stopku.