Ťapkatá zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 kostka masox
1 lžíce hladká mouka
1 hrst sušené houby
0.5 balíčku kyselé zelí
4 ks domácí klobása
0.5 lžičky mletá sladká paprika
2 lžíce sádlo na zásmažku
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těsto
1 ks brambory
100 g hrubá mouka
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Přidáme kysané zelí, namočené houby, sůl, zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a vaříme. Za chvíli vložíme uzenou klobásku a vaříme do změknutí zelí.

  2. Ze lžíce sádla a mouky uděláme světlou zásmažku, přidáme mletou papriku, pepř a zalijeme vodou. Rozmícháme a vlijeme k zelí. Krátce povaříme.

  3. Na trhané ťapky si jemně nastrouháme syrové brambory, osolíme a dáváme tolik mouky, aby vzniklo tuhé těsto.To vyválíme, rozkrojíme na čtvrtky a do vroucí osolené vody natrháme kousky. Ťapky chvíli vaříme.

  4. Ťapky propláchneme studenou vodou, rozdělíme do misek nebo talířů a zalijeme horkou zelňačkou. Do každé porce dáme i část klobásy. K ťapkaté zelňačce přikusujeme třeba housku nebo chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy