Tarator po bulharsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžíce olivový olej 1 kelímek bílý jogurt 1 ks salátová okurka podle chuti sůl čerstvá petrželka čerstvý kopr
Postup Tarator po bulharsku recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvou salátovou okurku dobře omyjeme, 2 stroužky česneku oloupeme a společně nastrouháme na struhadle. Čerstvou petrželku a kopr nasekáme nadrobno.
K salátové okurce a česneku přidáme špetku soli (podle chuti) a lžíci olivového oleje. Když doma nemáme olivový olej, nevadí, můžeme použít i rostlinný. Dále přidáme velký kelímek bílého jogurtu a vše pořádně zamícháme. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přilít trochu vody, ale ne zase moc, aby polévka nebyla moc řídká.
Tarator po bulharsku podáváme jako chutnou studenou polévku k obědu.