Tarator po bulharsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olivový olej
1 kelímek bílý jogurt
1 ks salátová okurka
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvou salátovou okurku dobře omyjeme, 2 stroužky česneku oloupeme a společně nastrouháme na struhadle. Čerstvou petrželku a kopr nasekáme nadrobno.

  2. K salátové okurce a česneku přidáme špetku soli (podle chuti) a lžíci olivového oleje. Když doma nemáme olivový olej, nevadí, můžeme použít i rostlinný. Dále přidáme velký kelímek bílého jogurtu a vše pořádně zamícháme. Pokud je polévka moc hustá, můžeme přilít trochu vody, ale ne zase moc, aby polévka nebyla moc řídká.

  3. Tarator po bulharsku podáváme jako chutnou studenou polévku k obědu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy