Tartiflette recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 g máslo
750 g brambory
1 ks cibule
olivový olej
6 plátků anglická slanina
140 ml smetana 12%
250 g sýr reblochon nebo hermadur
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu zahřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka 8 - 10 minut a slijeme.

  2. Cibuli nasekáme na jemno a 5 minut opékáme na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříháme kuchyňskými nůžkami nebo nakrájíme na kousky a vmícháme k cibuli. Opékáme ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.

  3. Sýr nakrájíme na kousky. Polovinu brambor naskládáme do 1,5l zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolíme a opepříme. Vrstvy opakujeme, navrch rovnoměrně polijeme smetanou a pečeme 10 - 12 minut dozlatova.

  4. Tartiflette vyjmeme z trouby, necháme 5 minut stát a pak podáváme se zeleným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy