Tartiflette recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 25 g máslo 750 g brambory 1 ks cibule olivový olej 6 plátků anglická slanina 140 ml smetana 12% 250 g sýr reblochon nebo hermadur podle chuti sůl pepř
Postup Tartiflette recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu zahřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Vaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka 8 - 10 minut a slijeme.
Cibuli nasekáme na jemno a 5 minut opékáme na másle s olivovým olejem. Slaninu nastříháme kuchyňskými nůžkami nebo nakrájíme na kousky a vmícháme k cibuli. Opékáme ještě 5 minut, aby se obojí lehce zbarvilo.
Sýr nakrájíme na kousky. Polovinu brambor naskládáme do 1,5l zapékací mísy vymazané máslem. Posypeme polovinou cibule se slaninou a sýrem. Lehce osolíme a opepříme. Vrstvy opakujeme, navrch rovnoměrně polijeme smetanou a pečeme 10 - 12 minut dozlatova.
Tartiflette vyjmeme z trouby, necháme 5 minut stát a pak podáváme se zeleným salátem.