Tataráček z hovězí svíčkové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks žloutek 2-3 lžíce hořčice 2-3 lžíce kečup 1 lžička maggi 2 ks malá cibule 0 lžic mletý kmín 900 g hovězí svíčková 0 lžic mletá sladká paprika 10 kapek chilli omáčka podle potřeby 1 ks česnek 1 lžíce sůl 1 lžička mletý bílý pepř
Postup Tataráček z hovězí svíčkové recept
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, někdy tam nějaké kousky mohou být, poté 2 - 3 x pomeleme. Hovězí svíčkovou můžeme i naškrábat nožem. Na recept lze použít i falešnou svíčkovou.
Upravené maso dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, kečup, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku (na barvu, v mase není cítit), mletý kmín, pokapeme chilli omáčkou, přidáme trochu maggi a přidáme pouze žloutky. Dobře promícháme a ochutnáme. Pokud je potřeba nějakou ingredienci přidat, přidáme a dochutíme na tak akorát. Tatarák z hovězí svíčkové necháme vychladit.
K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, ale není to ono. Oloupeme česnek a společně s tataráčkem z hovězí svíčkové podáváme.
Pokud je maso husté, dáme trošku oleje na zjemnění, pořádně do masa zapracujeme a promícháme. Maso v míse ozdobíme olivami. S tatarákem je to moc dobrá kombinace. S kořením to nepřeháníme, ať neztratíme chuť masa!