Tataráček z hovězí svíčkové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks žloutek
2-3 lžíce hořčice
2-3 lžíce kečup
1 lžička maggi
2 ks malá cibule
0 lžic mletý kmín
900 g hovězí svíčková
0 lžic mletá sladká paprika
10 kapek chilli omáčka
podle potřeby
1 ks česnek
1 lžíce sůl
1 lžička mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, někdy tam nějaké kousky mohou být, poté 2 - 3 x pomeleme. Hovězí svíčkovou můžeme i naškrábat nožem. Na recept lze použít i falešnou svíčkovou.

  2. Upravené maso dáme do mísy, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, kečup, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku (na barvu, v mase není cítit), mletý kmín, pokapeme chilli omáčkou, přidáme trochu maggi a přidáme pouze žloutky. Dobře promícháme a ochutnáme. Pokud je potřeba nějakou ingredienci přidat, přidáme a dochutíme na tak akorát. Tatarák z hovězí svíčkové necháme vychladit.

  3. K masu osmažíme topinky, kdo nechce smažené, může opéct v toustovači, ale není to ono. Oloupeme česnek a společně s tataráčkem z hovězí svíčkové podáváme.

  4. Pokud je maso husté, dáme trošku oleje na zjemnění, pořádně do masa zapracujeme a promícháme. Maso v míse ozdobíme olivami. S tatarákem je to moc dobrá kombinace. S kořením to nepřeháníme, ať neztratíme chuť masa!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy