Tatarkové bagety recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička cukr 1 lžička sůl 220 g voda 25 g droždí 430 g hladká mouka 60 g polohrubá mouka 80 g tatarská omáčka na potření vejce na ozdobu semínka
Postup Tatarkové bagety recept
Postup přípravy receptu
-
Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme hladkou a polohrubou mouku, tatarskou omáčku se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), jeden a půl zarovnané lžičky soli a těsto dobře vypracujeme. Těsto můžeme dochutit smaženou cibulkou, salámem nebo jinak podle chuti.
Těsto na tatarkové bagety necháme vykynout, potom těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uděláme bagetu a necháme ještě nakynout. Po nakynutí bagety potřeme vejcem, posypeme semínky podle chuti a popřípadě nařízneme nožem.
Bagety pečeme 20 - 25 minut v troubě vyhřáté asi 200 - 210 °C.
Tatarkové bagety jsou díky tatarce vláčné několik dnů a hezky voní.