Tatarkové bagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
1 lžička sůl
220 g voda
25 g droždí
430 g hladká mouka
60 g polohrubá mouka
80 g tatarská omáčka
na potření
vejce
na ozdobu
semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme hladkou a polohrubou mouku, tatarskou omáčku se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), jeden a půl zarovnané lžičky soli a těsto dobře vypracujeme. Těsto můžeme dochutit smaženou cibulkou, salámem nebo jinak podle chuti.

  2. Těsto na tatarkové bagety necháme vykynout, potom těsto propracujeme a rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu uděláme bagetu a necháme ještě nakynout. Po nakynutí bagety potřeme vejcem, posypeme semínky podle chuti a popřípadě nařízneme nožem.

  3. Bagety pečeme 20 - 25 minut v troubě vyhřáté asi 200 - 210 °C.

  4. Tatarkové bagety jsou díky tatarce vláčné několik dnů a hezky voní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy