Tátovy bramboráky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

7 stroužků česnek
2 špetky sůl
1 ks vejce
12 ks brambory
250 ml mléko
0,5 balíčků majoránka
hladká mouka
polohrubá mouka
20 dkg gothaj

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme 12 - 15 větších brambor, nastrouháme je na struhadle do většího hrnce. Krájený gothaj nakrájíme na kostičky, přisypeme majoránku, přidáme vejce, vlažné mléko a prolisovaný česnek. Směs na bramboráky osolíme a přimícháváme hladkou a polohrubou mouku, abychom měli těstíčko, které bude z měchačky skapávat, ne stékat

  2. Na pánvičce rozpálíme dostatečné množství tuku a lžící nabíráme těsto a tvoříme placičky. Na pánvi udělám vždy tři menší. Bramboráky pečeme dozlatova z obou stran

  3. Tátovy bramboráky jsou výborné samotné jako oběd nebo večeře, ale můžou se udělat i jako příloha ke guláši nebo masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!