Taťuldův bramborový salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce 3 kg brambory 1 sklenice majonéza hořčice 3 ks středně velká cibule 6 ks sterilované okurky 1 sklenice tatarská omáčka 1 konzerva sterilovaný hrášek mletý černý pepř 0.5 kg salám (Gothaj, Junior)
Postup Taťuldův bramborový salát recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo, zchladíme je a oloupeme. Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno, lehce ji osmažíme - je pak v salátu lehčeji stravitelná.
Studené brambory nakrájíme na kostičky, poté nakrájíme na kostičky i uvařená vajíčka, okurky, salám, přidáme cibuli, sterilovaný hrášek (větší konzervu). Osolíme, opepříme. Přidáme velkou sklenici majonézy, tatarskou omáčku, trochu hořčice. Vše důkladně promícháme.
Bramborový salát necháme do druhého dne proležet.