Tetinčina roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
3 dkg kakao
10 dkg cukr moučka
podle potřeby
vanilkový cukr
náplň
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Smícháme dohromady cukr moučka, žloutky a kakao. Hnědou směs smícháme se sněhem z bílků.

  2. Těstem potřeme pečící papír rozložený na plechu a dáme roládu péct na 7 - 8 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

  3. Roládu po upečení necháme chvíli vychladnout, nasypeme na ni vanilkový cukr, poté potřeme ušlehanou šlehačkou, roládu srolujeme a dáme na asi 30 minut do ledničky.

  4. Tetinčinu roládu nakrájíme a podáváme na talířcích jako zákusek ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy