Tetiny bratislavské rohlíčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň cukr 6-7 lžic mléko 4 dkg med 1 ks vanilkový cukr 15 dkg mleté vlašské ořechy 6 dkg piškotové drobečky těsto 8 dkg cukr sůl 20 dkg máslo 2 ks žloutek 3 dl mléko 3 dkg droždí 50 dkg hladká mouka
Postup Tetiny bratislavské rohlíčky recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny, přidáme mouku, sůl a kvásek. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na menší části podle toho, jak velké chceme rohlíčky mít.
Každou část těsta vyválíme na kulatou placku, kterou nakrájíme na 8 trojúhelníků, na každý dáme náplň a zavineme do tvaru rohlíčků, necháme 20 minut kynout. Bratislavské rohlíčky potřeme vajíčkem a pečeme asi na 180 °C. Teplotu trouby volíme podle zkušenosti.
Na náplň dáme vařit mléko, vsypeme ořechy a med, krátce povaříme. Po sundání z ohně přidáme do směsi piškotové drobečky, vanilku a cukr podle chuti. Bratislavské rohlíčky můžeme plnit i makovou náplní, postup jako u ořechové, navíc přidáme skořici, na kvásek odebíráme z celkového množství.
Tetiny bratislavské rohlíčky podáváme podle chuti.