Tisícová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks brambory
1 ks cibule
2 l voda
4 lžíce krupice
1 lžička podravka
1 ks bobkový list
2 dl sladká smetana
4 lžíce kořenová zelenina
2 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
400 g uzená vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme a vodu slijeme. Maso zalijeme 2l čerstvé vody. Přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, trochu pepře a uvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci.

  2. Vývar scedíme do jiného hrnce, maso po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Krupici namočíme ve vodě.

  3. Čistý vývar opět přivedeme k varu, vsypeme zeleninu a pokrájené brambory a povaříme. Přidáme pokrájené maso, namočenou krupici a promícháme. Polévku vaříme, až jsou brambory i zelenina měkké. Nakonec tisícovou polévku dochutíme podravkou. Do polévky vmícháme na kousky nakrájená vejce a zalijeme ohřátou smetanou.

  4. Tisícovou polévku podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy