Tisícová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 ks brambory 1 ks cibule 2 l voda 4 lžíce krupice 1 lžička podravka 1 ks bobkový list 2 dl sladká smetana 4 lžíce kořenová zelenina 2 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 400 g uzená vepřová krkovice
Postup Tisícová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme a vodu slijeme. Maso zalijeme 2l čerstvé vody. Přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, trochu pepře a uvaříme doměkka, nejlépe v tlakovém hrnci.
Vývar scedíme do jiného hrnce, maso po vychladnutí nakrájíme na kostičky. Krupici namočíme ve vodě.
Čistý vývar opět přivedeme k varu, vsypeme zeleninu a pokrájené brambory a povaříme. Přidáme pokrájené maso, namočenou krupici a promícháme. Polévku vaříme, až jsou brambory i zelenina měkké. Nakonec tisícovou polévku dochutíme podravkou. Do polévky vmícháme na kousky nakrájená vejce a zalijeme ohřátou smetanou.
Tisícovou polévku podáváme teplou.