Topinková pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 35 g cukr 8 stroužků česnek sůl 3 ks paprika 30 ml ocet 1 ks cibule 4 ks rajče bazalka 2 ks chilli papričky 200 g mozzarella pepř 100 ml olivový olej
Postup Topinková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou zeleninu nakrájejte na drobno, přidejte olej, ocet, cukr, sůl a pepř
Směs vložte do pekáčku, promíchejte a dejte péct asi na hodinu do trouby předehřáté na 220°C. Pečte, dokud směs nezačne houstnout. Záleží na tom, jak šťavnatá máte rajčata, pokud směs nehoustne, pečte déle (klidně přidejte půl hodinu pečení navíc)
Během pečení směs občas zamíchejte
Pomazánku podávejte s opečeným chlebem, mozarellou a bazalkou
Tip: Topinková pomazánka jde v době sezóny sterilovat a je také výborná i jako základ omáček pro těstoviny a ke grilovaným masům. Směs můžete nakombinovat různě podle sezóny - třeba s lilkem nebo cuketou
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010
Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.