Topinkový mls recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 plátek chléb
olej na smažení
náplň
1 stroužek česnek
0.5 ks cibule
4-6 lžic kečup
vegeta
1 lžička sójová omáčka
70 g vepřová kýta
mletý černý pepř
3 lžíce sterilovaná kapie (lečo)
na ozdobu
70 g sýr

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli na půlkolečka. Kýtu nakrájíme na menší kostičky, okořeníme vegetou a pepřem. Podle potřeby ještě osolíme. Kdo má rád, může přidat trochu chilli koření.

  2. Na rozpálený olej vysypeme cibuli a pomalu ji restujeme než zhnědne, pak přidáme kýtu a sójovou omáčku. Po 3 - 4 minutách restování by měla být kýta osmažená. Přidáme sterilovanou kapii nebo lečo (je lepší) a necháme osmahnout. Nakonec přidáme kečup. Mělo by ho být tolik, aby směs spojil a zahustil. Hotovou směs odstavíme. Pokud je směs řídká nebo maso měkké, můžeme směs ještě podusit, v tom případně přiléváme kečup.

  3. Mezitím si klasicky na oleji osmažíme topinku a nastrouháme sýr.

  4. Hotovou topinku potřeme česnekem a dáme na ni připravenou směs. Hustě posypeme sýrem. Můžeme podávat. Kdo má rád, může dát topinku na 2 - 3 minutky do mikrovlnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy