Toskánská fazolová polévka s chlebem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks cibule
3 lžíce olivový olej
2 šálky zeleninový vývar
mletý černý pepř
400 g konzervovaná rajčata
0.5 ks velká ciabatta
400 g konzervované fazole flažolet
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 150 °C.

  2. Ciabattu nakrájíme na kostky, vložíme do trouby a necháme 10 minut proschnout. Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a česnek a smažíme 3 - 4 minuty doměkka. Přidáme rajčata, fazole a vývar. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.

  3. Do směsi vložíme na kostky nakrájenou ciabattu a polévku přivedeme opět k varu. Vaříme dalších 5 minut. Už jen toskánskou polévku okořeníme.

  4. Toskánskou fazolovou polévku s chlebem podáváme s čerstvou bazalkou.

  5. Poznámka: Fazole flažolet jsou světle zelené nezralé fazole. Jsou velmi populární ve Francii a v Itálii a mají neobvyklou, delikátní chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy