Toskánská fazolová polévka s chlebem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 3 ks cibule 3 lžíce olivový olej 2 šálky zeleninový vývar mletý černý pepř 400 g konzervovaná rajčata 0.5 ks velká ciabatta 400 g konzervované fazole flažolet na ozdobu čerstvá bazalka
Postup Toskánská fazolová polévka s chlebem recept
Postup přípravy receptu
-
Předehřejeme troubu na 150 °C.
Ciabattu nakrájíme na kostky, vložíme do trouby a necháme 10 minut proschnout. Ve větší pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a česnek a smažíme 3 - 4 minuty doměkka. Přidáme rajčata, fazole a vývar. Směs přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 2 minuty.
Do směsi vložíme na kostky nakrájenou ciabattu a polévku přivedeme opět k varu. Vaříme dalších 5 minut. Už jen toskánskou polévku okořeníme.
Toskánskou fazolovou polévku s chlebem podáváme s čerstvou bazalkou.
Poznámka: Fazole flažolet jsou světle zelené nezralé fazole. Jsou velmi populární ve Francii a v Itálii a mají neobvyklou, delikátní chuť.