Toskánská rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
700 g rajčata
1 ks chilli paprička
2 ks šalotka
500 ml zeleninový vývar
podle chuti
sůl
oregano
čerstvá bazalka
čerstvě mletý pepř
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Poté rajčata oloupeme, vykrojíme okolí stopky, plody rozkrojíme na čtvrtky a následně nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nahrubo.

  2. Rajčata společně s cibulí a česnekem vsypeme do hrnce, ve kterém jsme rozpálili olivový olej a krátce podusíme. Přidáme celou chilli papričku a dalších 10 minut podusíme. Poté papričku vyjmeme, přidáme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut. Nakonec rajčatovou polévku osolíme a opepříme. Můžeme přidat ještě nasekané oregano či bazalku, případně dosladit trochou cukru.

  3. Toskánskou rajčatovou polévku podáváme horkou s opečenými česnekovými krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy