Toskánská rajčatová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 700 g rajčata 1 ks chilli paprička 2 ks šalotka 500 ml zeleninový vývar podle chuti sůl oregano čerstvá bazalka čerstvě mletý pepř třtinový cukr
Postup Toskánská rajčatová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Poté rajčata oloupeme, vykrojíme okolí stopky, plody rozkrojíme na čtvrtky a následně nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nahrubo.
Rajčata společně s cibulí a česnekem vsypeme do hrnce, ve kterém jsme rozpálili olivový olej a krátce podusíme. Přidáme celou chilli papričku a dalších 10 minut podusíme. Poté papričku vyjmeme, přidáme zeleninový vývar a vaříme asi 20 minut. Nakonec rajčatovou polévku osolíme a opepříme. Můžeme přidat ještě nasekané oregano či bazalku, případně dosladit trochou cukru.
Toskánskou rajčatovou polévku podáváme horkou s opečenými česnekovými krutony.