Trampská placka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks brambory
50 ml mléko
1 ks cibule
1 ks rajče
1 ks zelená paprika
1 ks vejce (L)
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Větší syrové brambory (cca 30-40 dkg) oškrábeme, opláchneme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na středně velkou pánev dáme trochu oleje nebo lžíci sádla, necháme mírně zahřát, stejnoměrně rozprostřeme nastrouhané brambory. Mírně osolíme a opepříme. Necháme pomalu péct na mírný výkon.

  2. Střední cibuli nakrájíme na tenčí kolečka a rozprostřeme na brambory (můžeme i nakrájet na hrubo a brambory rovnoměrně posypat). Nyní nakrájíme na kolečka větší rajče a kolečka pokládáme jako další vrstvu. Opět lehce posolíme. Nyní vyndáme jadřinec z papriky a nakrájíme ji na kroužky (cca 5-7mm) nebo na větší čtverečky (1x1cm) a pokládáme nebo rozsypeme na placku.

  3. Vejce rozmícháme s mlékem nebo smetanou a mírně osolíme. Nalijeme rovnoměrně na placku tak, aby se dobře rozlilo. Přiklopíme pánev, mírně zvýšíme výkon plotny a necháme péct, dokud nejsou brambory zespodu krásně zlatohnědé. Nyní placku otočíme. Nejlépe tak, že na placku položíme obráceně jídelní talíř a pánev otočíme. Jednou rukou musíme držet talíř. Placka zůstane na talíři a z toho ji sesuneme opět na pánev. Nyní je však vajíčko dole. Opět lehce zvýšíme výkon, přiklopíme a necháme cca 10 minut zeleninu dusit.

  4. Hotovo. Je jen na vás, jak budete chtít trampskou placku dát na talíř. Jestli barevnou nebo zlatohnědou stranou nahoru. Trampskou placku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy