Třešňové lívanečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 0.5 kostky droždí 375 ml podmáslí 240 lžic cukr krupice 170 g hladká mouka 80 g hrubá mouka 50 g tuk (máslo) omáčka 1 lžíce solamyl 1-2 lžíce cukr krupice 0.5 lžičky citronová kůra 0.5 ks celá skořice 1 sklenice třešňový kompot na ozdobu 4 lžíce zakysaná smetana podle potřeby olej (přeškvařené máslo)
Postup Třešňové lívanečky recept
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme oba druhy mouky, uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí a zasypeme cukrem. Přilijeme 125ml vlažného podmáslí, zlehka promícháme s trochou mouky a v teple necháme vykynout.
Třešně necháme okapat. Solamyl promícháme se 2 lžícemi šťávy. Ostatní šťávu smícháme se skořicí, citronovou kůrou a cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme solamyl a provaříme. Přidáme třešně, promícháme a necháme vychladnout.
Elektrickým šlehačem promícháme rozměklý tuk, zbylé podmáslí, vejce a špetku soli. Směs přidáme k těstu a promícháme.
Na rozpáleném oleji dozlatova usmažíme 16 lívanečků.
Lívanečky podáváme přelité třešňovou omáčkou ozdobené kopečkem smetany.