Třešňovo-jahodová marmeláda recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

300 - 400 g jahody
5 - 7 ks hřebíček
900 - 800 g třešně
1 ks celá skořice
1 balíček želírovací cukr 2:1

Postup přípravy receptu

  1. Třešně i jahody omyjeme i se stopkami a necháme je na sítu dobře okapat. Pak jahody zbavíme korunek a nakrájíme je na kousky. Z třešní odstraníme stopky, vypeckujeme je a rozmixujeme

  2. Ovoce smícháme ve větším hrnci s želírovacím cukrem a za občasného míchání uvedeme do varu. Pokud chceme marmeládu pikantnější, rozlomíme do ní jednu celou skořici a přidáme hřebíček. Zmírníme plamen a za občasného míchání marmeládu 5 - 7 minut provaříme

  3. Odstraníme vzniklou světlou pěnu a marmeládu plníme do nahřátých skleniček (třeba od dětské výživy) a ihned zavíčkujeme. Pokud jsme přidali koření, musíme si dát pozor, abychom ho do skleniček nepřidali! Skleničky s marmeládou "zabalíme" do deky a necháme do druhého dne vychladnout

  4. Z uvedeného množství je 7 skleniček třešňovo-jahodové marmelády.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!