Třešňovo-jahodová marmeláda recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 300 - 400 g jahody 5 - 7 ks hřebíček 900 - 800 g třešně 1 ks celá skořice 1 balíček želírovací cukr 2:1
Postup Třešňovo-jahodová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Třešně i jahody omyjeme i se stopkami a necháme je na sítu dobře okapat. Pak jahody zbavíme korunek a nakrájíme je na kousky. Z třešní odstraníme stopky, vypeckujeme je a rozmixujeme
Ovoce smícháme ve větším hrnci s želírovacím cukrem a za občasného míchání uvedeme do varu. Pokud chceme marmeládu pikantnější, rozlomíme do ní jednu celou skořici a přidáme hřebíček. Zmírníme plamen a za občasného míchání marmeládu 5 - 7 minut provaříme
Odstraníme vzniklou světlou pěnu a marmeládu plníme do nahřátých skleniček (třeba od dětské výživy) a ihned zavíčkujeme. Pokud jsme přidali koření, musíme si dát pozor, abychom ho do skleniček nepřidali! Skleničky s marmeládou "zabalíme" do deky a necháme do druhého dne vychladnout
Z uvedeného množství je 7 skleniček třešňovo-jahodové marmelády.