Tučňáci recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

60 g máslo
1 lžíce rum
1 lžíce mléko
100 g moučkový cukr
5 plátků kandované ovoce
30 ks dětské piškoty
80 g mletý kokos
40 g mléčná čokoládová poleva
70 ks půlené oloupané mandle
1 lžička barevné máčky
70 g mleté dětské piškoty
250 g kakaový krém (máslový)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny (na těsto) smícháme, vypracujeme těsto a plníme do včelích úlů. Necháme do druhého dne zaschnout. Úly plníme máslovým krémem a klademe na kulaté piškoty

  2. Vzhledu tučňáků dosáhneme tak, že vrchní špičku a podélně půlku úlu potřeme čokoládovou polevou, na kterou po stranách přilepíme půlky mandlí jako křídla, do vrchní části potřené čokoládou vtiskneme dva máčky jako oči. Zobáčky vytvoříme z drobných trojúhelníčků kandovaného ovoce a rovněž vsadíme do polevy. Tučňáčky necháme zcela zatuhnout

  3. Pozn. když tučňáky přilepíme na piškot oblou stranou dolů budou se tučňáčci i kolébat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!