Tuřínová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
2 ks šalotka
2 lžičky citronová šťáva
1 l zeleninový vývar
600 g tuřín
150 g creme fraiche
podle chuti
sůl
křen
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Tuřín oloupeme, opláchneme a nakrájíme na menší kostky. Oloupanou šalotku s česnekem nasekáme na drobné kousky.

  2. V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme šalotku s česnekem a přidáme nakrájený tuřín. Krátce osmažíme a základ polévky zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut a poté tuřínovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Polévku dochutíme creme fraiche, citronovou šťávou a solí.

  3. Tuřínovou polévku těsně před podáváním posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy