Turlitava recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks rajče
2 ks pórek
2 ks petržel
2 ks feferonka
6 ks mletá sladká paprika
3 kostky zeleninový bujon
3 ks tykev
1 ks menší květák
4 ks střední mrkev
1 kg kuřecí nebo vepřové maso
1 ks bulva celeru
3 ks bamia
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny dostupné druhy zeleniny: Rajčata, tykvičky, pórek, květák, bamii, menší bulvu celeru a petrželku, mrkev, papriky i feferonky, pokud máme rádi pikantní. Pokud chceme v receptu použít maso, může být vepřové, hovězí i kuřecí či krůtí, to je na našem výběru.

  2. Troubu rozpálíme troubu na 200 °C.

  3. Nejprve si očistíme a umyjeme zeleninu a nakrájíme ji na větší kousky, nakrájíme maso na větší kostky, připravíme hlubší pekáč. Maso zprudka osmahneme na malém množství oleje. Přidáme zeleninu a zalijeme horkým vývarem z kostky. Pekáček vložíme do předehřáté trouby. Dusíme doměkka a necháme trochu zapéct.

  4. Turlitava dobře chutná s vařenými brambory nebo bílým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy