Tvaroháčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1-2 ks vejce 2 ks cibule 1-2 lžíce sádlo 100 g hrubá mouka 100 g anglická slanina 1 špetka drcený kmín 2 balíčky měkký tvaroh 1 hrst čerstvá petrželka mletý černý pepř na obalení strouhanka
Postup Tvaroháčky recept
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a tuk slijeme.
Tvaroh promícháme se solí, pepřem a kmínem, přidáme posekanou petrželku, vejce, slaninu (škvarečky, ne tuk) a zahustíme mouku.
Ze směsi tvoříme menší knedlíky, které obalíme ve strouhance. Tvaroháčky vložíme do vřící osolené vody a vaříme na mírném ohni 5 - 8 minut podle velikosti. Potom vybereme a propíchneme třeba špejlí.
Na sádle osmahneme menší cibuli pokrájenou na kroužky.
Hotové knedlíky tvaroháčky posypeme osmaženou cibulí, polijeme sádlem, tukem z anglické slaniny a podáváme se zeleninou. Tvaroháčky jsou dobré se špenátem a plátkem vařeného hovězího masa z polévky.