Tvaroháčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1-2 ks vejce
2 ks cibule
1-2 lžíce sádlo
100 g hrubá mouka
100 g anglická slanina
1 špetka drcený kmín
2 balíčky měkký tvaroh
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme a tuk slijeme.

  2. Tvaroh promícháme se solí, pepřem a kmínem, přidáme posekanou petrželku, vejce, slaninu (škvarečky, ne tuk) a zahustíme mouku.

  3. Ze směsi tvoříme menší knedlíky, které obalíme ve strouhance. Tvaroháčky vložíme do vřící osolené vody a vaříme na mírném ohni 5 - 8 minut podle velikosti. Potom vybereme a propíchneme třeba špejlí.

  4. Na sádle osmahneme menší cibuli pokrájenou na kroužky.

  5. Hotové knedlíky tvaroháčky posypeme osmaženou cibulí, polijeme sádlem, tukem z anglické slaniny a podáváme se zeleninou. Tvaroháčky jsou dobré se špenátem a plátkem vařeného hovězího masa z polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy