Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 špetka sůl 1 ks vejce 20 g máslo smetana voda 800 g jahody limetka 1 lžíce cukr moučka 1 kostka měkký tvaroh 50 g jemná strouhanka čerstvá máta 40 g dětská krupička třtinový cukr
Postup Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme sypké suroviny (strouhanka, krupička, cukr a sůl) a promícháme. Přidáme rozklepnuté vejce, povolené máslo a tvaroh. Vše důkladně promícháme, až nám vznikne lepivé těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice
Jahody omyjeme, odstopkujeme a rozmixujeme. Podle chuti dosladíme jemně mletým třtinovým cukrem. Samozřejmě lze použít i klasický cukr moučka. Slazení záleží i na zralosti jahod. v opačném případě okyselíme limetkovou či citronovou šťávou. Jahodovou omáčku lze také zjemnit smetanou ke šlehání, ale v tomto případě jsme ji vynechali, chuť je tak čistě ovocná
Z vychlazeného těsta tvoříme menší kuličky. Při tvarování si prsty pomoučníme moukou, aby se těsto tolik nelepilo
V hrnci přivedeme vodu k varu, nezapomeneme ji mírně osolit. Do vody vhazujeme po částech knedlíčky a vaříme, až vyplavou na povrch. Doba varu je podle velikosti knedlíčků cca 3 - 5 minut
Uvařené tvarohové knedlíčky scedíme. Připravíme si jahodovou omáčku k servírování
Do hlubokého talíře nalijeme jahodovou omáčku, přidáme teplé tvarohové knedlíčky, ozdobíme mátou, kousky jahod a ihned podáváme.