Tvarohové řezy s hroznovým vínem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3/4 hrnku cukr 1 ks vejce 1 lžíce rum 1 hrnek mléko tuk 1 balíček prášek do pečiva 1 kostka tvaroh cukr moučka 1 lžička citronová kůra hrubá mouka 1,5 hrnek polohrubá mouka 1/2 hrnku kukuřičná mouka 500 g hroznové víno
Postup Tvarohové řezy s hroznovým vínem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve omyjeme hroznové víno a necháme ho okapat. Vymažeme si plech tukem a vysypeme hrubou moukou
Do mísy vložíme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru. Vše šleháme dohladka. Postupně přidáváme mouku, mléko a rum. Nakonec přidáme zbylou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech a poklademe hroznovým vínem, větší kuličky můžeme rozpůlit
Tvarohové řezy s hroznovým vínem zvolna pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při teplotě 180 °C. Upečené řezy necháme vychladnout
Tvarohové řezy s hroznovým vínem ocukrujeme a můžeme podávat.