Tvarohovo-špenátové noky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce olivový olej muškátový oříšek 150 g listový špenát 1 hrst čerstvá petrželka 150 g polotučný tvaroh 90 g hladká moouka
Postup Tvarohovo-špenátové noky
Postup přípravy receptu
-
Špenát spaříme vařící vodou, necháme okapat a jemně nakrájíme. Očištěnou petrželovou nať jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme
Do mísy prosejeme mouku, přidáme tvaroh, vejce, špenát a nasekanou petrželku, Směs ochutíme česnekem, strouhaným muškátovým oříškem a solí. Z ingrediencí vypracujeme hladké a vláčné těsto, ze kterého utvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a necháme je asi 30 minut v chladu odležet
Tvarohovo-špenátové kuličky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme, dokud nevyplavou. Potom je necháme ještě dovařit asi 1 - 1,5 minuty a scedíme
Tvarohovo-špenátové noky lehce omastíme olejem a podáváme jako přílohu k rybě nebo dušeným a pečeným masům. Výborně chutnají i samostatně, třeba posypané parmazánem se zeleninovým salátem.