Tvarůžkový krém s pažitkou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 200 g ricotta 150 g zakysaná smetana mletý bílý pepř 200 g olomoucké tvarůžky 3 lžíce čerstvá pažitka
Postup Tvarůžkový krém s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Na tento recept budeme potřebovat dobře vyzrálé tvarůžky, které lehce rozmělníme. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno
Olomoucké tvarůžky podle potřeby nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme sýr ricotta a podle chuti mletý bílý pepř. Vše rozmělníme tyčovým mixerem dohladka a pak ručně vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme pažitku a necháme asi 3 hodiny rozležet v chladu. Směs neředíme. Během odležení sama získá konzistenci krému
Tvarůžkový krém s pažitkou podáváme jako přílohu k pečeným bramborám nebo bagetě a zelenině.