Tyrolská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 30 g máslo 1 lžička ocet 1 ks cibule 100 g pohanka 20 g hladká mouka 25 g sušené houby podle chuti sůl tymián bobkový list
Postup Tyrolská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Osmahneme ji na troše tuku a zaprášíme moukou, připravíme si tak světlou zápražku.
Pohanku doměkka uvaříme v 2,5 dl vody doměkka.
Sušené houby nakrájíme, spaříme vodou a scedíme. Uvaříme je v jiné vodě a zahustíme zápražkou. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a octem. Zahustíme vařenou pohankou a podle chuti osolíme.
Tyrolskou polévku rozlijme do hlubokých talířů a podáváme samotnou nebo s krajícem chleba.