Tyrolská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g máslo
1 lžička ocet
1 ks cibule
100 g pohanka
20 g hladká mouka
25 g sušené houby
podle chuti
sůl
tymián
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Osmahneme ji na troše tuku a zaprášíme moukou, připravíme si tak světlou zápražku.

  2. Pohanku doměkka uvaříme v 2,5 dl vody doměkka.

  3. Sušené houby nakrájíme, spaříme vodou a scedíme. Uvaříme je v jiné vodě a zahustíme zápražkou. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem a octem. Zahustíme vařenou pohankou a podle chuti osolíme.

  4. Tyrolskou polévku rozlijme do hlubokých talířů a podáváme samotnou nebo s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy