Tyrolská selská omeleta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 2 lžíce sádlo 200 g vařené uzené maso 500 g vařené brambory ve slupce 4 plátky anglická slanna podle chuti sůl 1 svazeček pažitka mletý černý pepř
Postup Tyrolská selská omeleta recept
Postup přípravy receptu
-
Vařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky, anglickou slaninu na nudličky.
V pánvi rozehřejeme sádlo a slaninu na něm lehce opečeme. Přidáme brambory a opečeme je do dokřupava. Přimícháme uzené maso. V hrnku rozšleháme vejce a brambory zalijeme. Počkáme, až se vejce srazí. Selskou omeletu ochutíme solí a pepřem. Omytou a osušenou pažitku nahrubo nakrájíme a omeletu jí posypeme.
Tyrolskou selskou omeletu podáváme přímo z pánve.