Uherská zelná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
kmín
2 ks klobása
3 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
250 g tučné hovězí žebro
1 sklenice sterilované zelí (malé)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí včetně nálevu dáme vařit spolu s kostkami pokrájeného hovězího masa.

  2. Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.

  3. Zalijeme trochou vody, přidáme k zelí, okmínujeme a přilijeme tolik vody, aby vznikla nepříliš hustá polévka, kterou podle chuti dosolíme a uvaříme doměkka.

  4. Nakonec přidáme na kolečka nakrájené klobásky a jemně zaprášíme mletou paprikou.

  5. Uherská zelná polévka je nejlepší čerstvá a s tmavým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy