Uherská zelná polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
kmín
2 ks klobása
3 lžíce hladká mouka
mletá sladká paprika
250 g tučné hovězí žebro
1 sklenice sterilované zelí (malé)
Postup Uherská zelná polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Zelí včetně nálevu dáme vařit spolu s kostkami pokrájeného hovězího masa.
Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.
Zalijeme trochou vody, přidáme k zelí, okmínujeme a přilijeme tolik vody, aby vznikla nepříliš hustá polévka, kterou podle chuti dosolíme a uvaříme doměkka.
Nakonec přidáme na kolečka nakrájené klobásky a jemně zaprášíme mletou paprikou.
Uherská zelná polévka je nejlepší čerstvá a s tmavým pečivem.